Hírek / Kedden lezárják az M1-es autópálya Budapest felé vezető oldalán a Zsámbék-Herceghalom csomópontot

Kedden lezárják az M1-es autópálya Budapest felé vezető oldalán a Zsámbék-Herceghalom csomópontot

2019.08.12. 16:25

A héten tovább folytatódnak az M1-es autópálya 71 pályakilométernyi szakaszának felújítási, és az ahhoz kapcsolódó terelés kiépítési munkálatok. A tervek szerint 2019. augusztus 13-án, kedden reggel 8 órától lezárják a főváros felé vezető oldal 26-os kilométerszelvénynél található csomópontot.

Az M1-es autópálya Tatabánya és Budapest közötti szakaszán augusztustól jövő év végéig összesen 71 pályakilométernyi szakasz újul meg, mindkét irányt érintve. A kivitelezők a munkálatok első ütemében a 19-es és 31-es kilométerszelvények kezdték el a marási munkákat. Ezen munkafázishoz kapcsolódóan az autópálya főváros felé vezető oldalán, a 26-os kilométernél található Zsámbék-Herceghalom csomópont felhajtóágát is lezárják, így a csomópont Budapest felé vezető oldalát teljes egészében lezárják.

A héten a szakemberek az előzetes terveknek megfelelően egy újabb munkaterületet és sávelhúzásos terelést építenek ki az 57-es és 37-es kilométerek között, a munkálatokról bővebb információk itt érhetőek el: https://internet.kozut.hu/2019/08/12/hetfotol-ujabb-szakaszon-kezdenek-el-terelest-kiepiteni-az-m1-es-autopalya-felujitasahoz-kapcsolodoan/. Az M1-es autópálya felújításáról, a következő hónapokban életbe lépő korlátozásokról további részletes információk és térképes grafika a következő linken keresztül találhatóak: https://internet.kozut.hu/2019/08/02/a-budapest-es-hegyeshalom-fele-vezeto-oldalakon-osszesen-71-kilometernyi-szakaszon-ujul-meg-az-m1-es-autopalya/.

Az autópálya jelentős forgalma miatt nagyobb torlódások alakulhatnak ki a felújítási és terelési munkák idején, ezért a közlekedők türelmét kéri a beruházó Magyar Közút Nonprofit Zrt. Az autósokat arra kérik a szakemberek, hogy a munkaterületek előtt időben kezdjék el a besorolást, alkalmazzák az úgynevezett zipzár elvet, segítsék a többi közlekedő besorolását a megfelelő sávokba, ezzel a módszerrel érdemben csökkenthetőek a torlódások. A szakemberek arra is felhívják a közlekedők figyelmét, hogy az előjelzéseket figyelve, a kihelyezett forgalomtechnikai jelzéseknek megfelelően, a sebességkorlátozásokat betartva, fokozott óvatossággal közlekedjenek a munkaterületek mellett az ott dolgozók és saját biztonságuk érdekében. Az autósoknak ajánlott még indulás előtt tájékozódniuk a korlátozáshoz, munkavégzéshez kapcsolódó aktuális forgalmi helyzetről a társaság Útinform szolgálatánál, a www.utinform.hu weboldalon, de érdemes navigációs, közösségi autós alkalmazást is használniuk, hogy az optimális útvonalukat megtervezhessék. A közlekedőket az autópályák fölött található digitális kijelzőkön, vagyis változtatható jelzésképű táblákon is előre tájékoztatják majd a korlátozásokról, esetleges torlódásokról.
« Vissza az előző oldalra!

- Magyar - Angol - Német - Szlovák