Önkormányzat / Pályázatok / KÖFOP-1.2.1-VEKOP-16-2016-00384

KÖFOP-1.2.1-VEKOP-16-2016-00384



KÖFOP-1.2.1-VEKOP-16-2016-00384

Vértesszőlős Község Önkormányzata ASP Központhoz való csatlakozása

Projekt címe: Vértesszőlős Község Önkormányzata ASP Központhoz való csatlakozása

Kedvezményezett neve: Vértesszőlős Község Önkormányzata

Szerződött támogatás összege: 7 000 000 Ft

Támogatás mértéke (%-ban): 100 %

Projekt tartalmának bemutatása:

A) Eszközbeszerzés tekintetében külső erőforrás igénybevétele,

B) Egyéb szakmai tevékenységek tekintetében külső és belső erőforrás igénybevétele,

C) Projekt megvalósításhoz kapcsolódó közvetett költségek tekintetében külső és belső erőforrások igénybevétele.

Eszközök beszerzése:
Az ASP Korm. rendelet 2. számú mellékletében foglalt paraméterekkel rendelkező, az önkormányzati ASP rendszer szakrendszereinek használatához szükséges eszközök beszerzése történik a projekt során.

Eredmény:
szükséges hardver infrastruktúra fog rendelkezésre állni, amelynek segítségével a Hivatal munkatársai használni tudják az önkormányzati ASP rendszert. A projekt megvalósítása során  megtörténik az Informatikai Biztonsági Szabályzatnak és az Iratkezelési szabályzatnak az ASP működési rendjéhez való igazítása. Az irat kezelési szabályzat 2012-ben készült , az IT biztonsági szabályzat szintén 2012-ben készült.

Önkormányzati szakrendszerek adatminőségének javítása, migrációja:
A migráció elvégzése az ASP központ által, központilag meghatározott módszertan alapján történik. A beépített ellenőrző rendszernek megfelelő minőségű adatok migrálása valósul meg a feladatvégzés során. A migráció során felülvizsgálatra kerülnek a migrálásra kerülő adatállományok és elvégezésre kerülnek a szükséges tisztítások, annak érdekében, hogy azok adatminőség megfelelő legyen. Az adattisztítás során a formai és szintaktikai hibák is javításra kerülnek. Az önkormányzat számára létrehozott felületen meghatározásra kerül a hozzáférésre jogosultak köre, a rendszer indításához szükséges indító beállítások, valamint az egyedi paramétereket, amelyek szükségesek a rendszer működéséhez. Az ASP szolgáltató által meghatározott módszertan alapján történik az adatok betöltése az informatikai rendszerbe, a betöltés során keletkező esetleges hibák javítása a forrásrendszerben vagy a migrációs állományban. Fentifeladatok egy részét belső erőforrásból, a migráció koordinációját pedig külső szakértő igénybe vételével tervezzük megvalósítani.

Eredmények:
migrációs forgatókönyv, adattisztítási dokumentáció, migrációs jegyzőkönyv, jegyzői nyilatkozat a migráció megkezdéséről, illetve sikerességéről.

Oktatásokon történő részvételhez kapcsolódó utazás:
Az ASP központ által szervezett, az ASP szolgáltatások bevezetéséhez kapcsolódó oktatásokon a Hivatal kollégái részt vesznek.

Tesztelés, élesítés:
Az ASP szolgáltatáshoz történő csatlakozás során megtörténik a kialakításra kerülő szolgáltatásoknak, működésük megfelelőségének, a migrált adatoknak a tesztelése, ellenőrzése. A migráció tesztelése során alapvetően mennyiségi és szúrópróba jellegű minőségi ellenőrzést végzünk. A tesztelési tevékenység teszt forgatókönyv és jegyzői jóváhagyó nyilatkozat alapján történik, a rendszerek élesítésével, tesztelési jegyzőkönyvvel, valamint a Szolgáltatási Szerződés megkötésével zárul.

A Projekt megvalósításának kezdete: 2016.10.03.

Projekt tervezett befejezési dátuma: 2018.06.30.

Projekt azonosító száma: KÖFOP-1.2.1-VEKOP-16-2016-00384


Kapcsolódó galéria:



- Magyar - Angol - Német - Szlovák