Hírek / Változás a szelektív hulladékok gyűjtésében!

Változás a szelektív hulladékok gyűjtésében!

2024.09.09.



Változás a szelektív hulladékok gyűjtésében!

Változás a szelektív hulladékok gyűjtésében

Az NHSZ Vértes Vidéke Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. értesítette az önkormányzatunkat, hogy a MOHU MOL Hulladékgazdálkodási Zrt-vel történt egyeztetéseik szerint, a családi házas övezetekben a szelektív szigetes gyűjtési rendszernek nincs létjogosultsága, tekintettel arra, hogy a háztól történő szelektív hulladék elszállítása településünkön megoldott a papír, fém és műanyag hulladékok tekintetében.

A szelektív szigetek 2024. szeptember hónapban felszámolásra kerülnek a MOHU által, a jelenlegi helyükön az üveg hulladék elhelyezésére szolgáló szelektív edényzet marad meg, más jellegű hulladékok elhelyezésére a továbbiakban ezeken a helyeken nem lesz lehetőség.

A hulladékszállítási közszolgáltatási szerződéssel rendelkező háztartások részére a MOHU ingyenesen biztosított 120 L-es szelektív hulladékgyűjtő edényzetet, melyet a lakosság 90 %-a már át is vett. Akik még nem éltek az ingyenesen biztosított edényzet átvételének lehetőségével, a polgármesteri hivatalban 2024. szeptember 20-áig még átvehetik, ezt követően pedig az NHSZ Vértes Vidéke Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. tatabányai telephelyén (2800 Tatabánya, Erdész utca E.) tudják megtenni.

Nagy Csaba

polgármester


« Vissza az előző oldalra!

- Magyar - Angol - Német - Szlovák