Vértesszőlős Község honlapja - www.vertesszolos.hu - polg.hivatal@vertesszolos.hu | nyomtatta: vendég


Arculat
Régi | Új | Akadálymentes
Eszközök

június

2017. 06. 28.

Ke Sze Csü Szo Va
2017. 06. 01. (Csütörtök)
1
2017. 06. 02. (Péntek)
2
2017. 06. 03. (Szombat)
3
2017. 06. 04. (Vasárnap)
4
2017. 06. 05. (Hétfő)
5
2017. 06. 06. (Kedd)
6
2017. 06. 07. (Szerda)
7
2017. 06. 08. (Csütörtök)
8
2017. 06. 09. (Péntek)
9
2017. 06. 10. (Szombat)
10
2017. 06. 11. (Vasárnap)
11
2017. 06. 12. (Hétfő)
12
2017. 06. 13. (Kedd)
13
2017. 06. 14. (Szerda)
14
2017. 06. 15. (Csütörtök)
15
2017. 06. 16. (Péntek)
16
2017. 06. 17. (Szombat)
17
2017. 06. 18. (Vasárnap)
18
2017. 06. 19. (Hétfő)
19
2017. 06. 20. (Kedd)
20
2017. 06. 21. (Szerda)
21
2017. 06. 22. (Csütörtök)
22
2017. 06. 23. (Péntek)
23
2017. 06. 24. (Szombat)
24
2017. 06. 25. (Vasárnap)
25
2017. 06. 26. (Hétfő)
26
2017. 06. 27. (Kedd)
27
2017. 06. 28. (Szerda)
28
2017. 06. 29. (Csütörtök)
29
2017. 06. 30. (Péntek)
30

Hasznos hírek

Local Info Önkormányzati Hírportál hírei
Főoldal Felhívás ételreceptek gyűjtésére gasztronómiai kiadvány készítéséhez

Felhívás ételreceptek gyűjtésére gasztronómiai kiadvány készítéséhez

Közzétette: Zoltánfi Zsuzsa 2015. 02. 09. Olvasottság:1254

Felhívás ételreceptek gyűjtésére gasztronómiai kiadvány készítéséhez

A Vértes-Gerecse Vidékfejlesztési Közösség a LEADER Nemzetközi Együttműködések jogcímben elnyert támogatás kapcsán olasz-magyar helyi termékfejlesztés, gasztronómiai kalandozás témában kiadvány készítését tervezi a LEADER HACS területén lévő 37 településéről gyűjtve, a hagyományos nemzetiségi receptekből összeállítva.

VÉRCSE logo (S)

A 28-32 oldalas kiadványban a település lakosainak lehetőségük nyílik arra, hogy a helyi termékekből készült, hétköznapi élethez kötődő vagy a népi hagyományok és ünnepkörök meghatározó ételeit bemutassák.

A kiadvány célja, hogy felkeltse az érdeklődést a különböző települések nemzetiségi konyhája iránt, és kedvet hozzanak ezek felkereséséhez a turisták körében. Segítsék a régi ízek fennmaradását, s biztosítsák a fiatalok számára a hagyományos konyha megismerését. A tervezett kiadvány elősegíti a gasztronómiai turizmus fejlődését, azzal hogy a látogatók a helyi ételkülönlegességeken kívül a vidéki életet, hagyományokat és helyi termék előállítást is megismerhetik, élénkítve ezzel a falusi turizmust.
Amennyiben szeretné, hogy az Ön receptje is bekerüljön a kiadványba, kérjük, hogy a következő szempontok alapján készítsen egy rövid ismertetőt:

A receptet beküldő adatai: Név, címe, elérhetősége (telefon, email cím)

Recept bemutatása

a) recept rövid története, milyen nemzetiségi hagyományhoz, népszokáshoz, ünnephez kapcsolódik

b) milyen helyi terméket (alapanyagot) tartalmaz

c) hozzávalók, elkészítési folyamat

d) 1-2 jó minőségű digitális kép (ha van)

Kérjük, a receptet és a fenti adatokat tartalmazó dokumentumot a munkaszervezet@vercse.hu e-mail címre küldje meg legkésőbb 2015. március 1-ig.

Felhívás letöltése>>>



A(z) Sport-Szabadidő rovat összes cikke:

TJ ESZI napközis tábora Vértesszőlősön [2017. 06. 12.]

Ismét nyert a Samu Team! Irány Costa Rica! [2017. 06. 06.]

2017. 05. 26-27. A régészet napja volt [2017. 06. 05.]

A ZIMOZELENY KÓRUS szívesen fogadja az új tagok jelentkezését! [2017. 05. 03.]

Jelentkezési lehetőség a XIX. Nemzetközi Kocsitoló Fesztiválra [2017. 04. 26.]

Zenés vidám családi nap Vértesszőlősön a sakktehetségekért és a kutyákért! [2017. 04. 26.]

2016. szeptember 16-tól ismét Mozaik Múzeumtúra [2016. 09. 03.]

Termelői piac Tatabányán [2016. 05. 05.]

A Táncház napja 2016 - Vértesszőlős - Közösségi Ház [2016. 05. 04.]

Gyöngykiállításon jártunk! [2016. 05. 03.]

Hagyományőrző betlehemezés [2015. 12. 07.]

Elkészült a Vértesszőlősi hangos faluséta, mely négy nyelven tölthető le! [2015. 09. 19.]

Főzzük össze a megyét! Települések, ízek Tatabányán [2015. 07. 22.]

Múzeumi hírek [2015. 07. 10.]

E-ON ÖNKORMÁNYZATI FOTOPÁLYÁZAT [2015. 07. 09.]

Zárt kapuk, nyitott ablakok 2015 – fotópályázat [2015. 07. 09.]

Tavaszváró a Tájházban [2015. 04. 15.]

Szemfüles szomszédok pályázat 2015 [2015. 03. 17.]

Felhívás főzőtanfolyamra - olasz ételek [2015. 03. 03.]

Felhívás ételreceptek gyűjtésére gasztronómiai kiadvány készítéséhez [2015. 02. 09.]

Hirdetési lehetőségek
Ideart Az oldal 286 ms alatt készült el. Felhasználó: vendég