Hírek / Bursa Hungarica ösztöndíjpályázat_ pályázati felhívás 2024

Bursa Hungarica ösztöndíjpályázat_ pályázati felhívás 2024

2023.09.26.FELHÍVÁS

 

VÉRTESSZŐLŐS KÖZSÉG

ÖNKORMÁNYZATA

CSATLAKOZOTT

a

BURSA HUNGARICA FELSŐOKTATÁSI

ÖSZTÖNDÍJPÁLYÁZAT

2024. évi fordulójához.

 

A pályázatra azok a Vértesszőlősön állandó lakóhellyel rendelkező, hátrányos szociális helyzetű felsőoktatási hallgatók jelentkezhetnek, akik felsőoktatási intézményben teljes idejű (nappali tagozatos) alapfokozatot és szakképzettséget eredményező alapképzésben, mesterfokozatot és szakképzettséget eredményező mesterképzésben, osztatlan képzésben vagy felsőfokú szakképzésben folytatják tanulmányaikat. („A” típusú pályázat).

„B” típusú pályázatra azok az önkormányzat területén állandó lakóhellyel rendelkező, hátrányos szociális helyzetű (a 2023/2024. tanévben utolsó éves, érettségi előtt álló középiskolás, illetve felsőfokú végzettséggel nem rendelkező, felsőoktatási intézménybe még felvételt nem nyert, érettségizetteknek) fiatalok jelentkezhetnek, akik a 2024/2025. tanévtől kezdődően felsőoktatási intézmény keretében teljes idejű (nappali munkarend) alapfokozatot és szakképzettséget eredményező alapképzésben, osztatlan képzésben vagy felsőfokú szakképzésben kívánnak részt venni.

A pályázók közül csak azok részesülhetnek ösztöndíjban, akik 2024. évi felsőoktatási felvételi eljárásban először nyernek felvételt felsőoktatási intézménybe és tanulmányaikat a 2024/2025. tanévben ténylegesen megkezdik.

A pályázatbeadáshoz a Bursa Hungarica Elektronikus Pályázatkezelési és Együttműködési Rendszerben (EPER-Bursa rendszer) egyszeri pályázói regisztráció szükséges, melynek elérése: https://bursa.emet.hu/paly/palybelep.aspx

Azok a pályázók, akik a korábbi pályázati években regisztráltak a rendszerben, már nem regisztrálhatnak újra, ők a meglévő felhasználónév és jelszó birtokában léphetnek be. Az EPER-rendszerben kitöltött és kinyomtatott pályázati űrlapot a szükséges mellékletekkel együtt kell az önkormányzathoz benyújtani!!!

 

A részletes pályázati kiírás megtekinthető az alábbi linkeken:

https://vertesszolos.hu/hu/hirek/bursa-hungarica-felsooktatasi-osztondijpalyazat/

https://vertesszolos.hu/hu/onkormanyzat/palyazatok/bursa-hungarica-felsooktatasi-osztondijpalyazat1/

Megjelentek a Bursa Hungarica Ösztöndíjprogram 2024. évi nyílt pályázati felhívásai - Nemzeti Kulturális Támogatáskezelő (gov.hu)

A Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíjpályázat elbírálásának rendjéről szóló szabályzat az alábbi linken tekinthető meg:

https://vertesszolos.hu/hu/onkormanyzat/palyazatok/szabalyzat-a-bursa-hungarica-felsooktatasi-onkormanyzati-osztondijpalyazat-elbiralasanak-rendjerol/

 

A pályázatok rögzítésének és az önkormányzathoz történő benyújtásának határideje: 2023. november 3.

 

A pályázatok elbírálásának határideje: 2023. december 5.

Várjuk az érdeklődőket!

                                                                                                   Nagy Csaba

                                                                                                   polgármesterCsatolt fájl(ok):« Vissza az előző oldalra!

- Magyar - Angol - Német - Szlovák