Vértesszőlős Község honlapja - www.vertesszolos.hu - polg.hivatal@vertesszolos.hu | nyomtatta: vendég


Arculat
Régi | Új | Akadálymentes
Eszközök

március

2017. 03. 25.

Ke Sze Csü Szo Va
2017. 03. 01. (Szerda)
1
2017. 03. 02. (Csütörtök)
2
2017. 03. 03. (Péntek)
3
2017. 03. 04. (Szombat)
4
2017. 03. 05. (Vasárnap)
5
2017. 03. 06. (Hétfő)
6
2017. 03. 07. (Kedd)
7
2017. 03. 08. (Szerda)
8
2017. 03. 09. (Csütörtök)
9
2017. 03. 10. (Péntek)
10
2017. 03. 11. (Szombat)
11
2017. 03. 12. (Vasárnap)
12
2017. 03. 13. (Hétfő)
13
2017. 03. 14. (Kedd)
14
2017. 03. 15. (Szerda) 1848-49-es forradalom és szabadságharc
15
2017. 03. 16. (Csütörtök)
16
2017. 03. 17. (Péntek)
17
2017. 03. 18. (Szombat)
18
2017. 03. 19. (Vasárnap)
19
2017. 03. 20. (Hétfő)
20
2017. 03. 21. (Kedd)
21
2017. 03. 22. (Szerda)
22
2017. 03. 23. (Csütörtök)
23
2017. 03. 24. (Péntek)
24
2017. 03. 25. (Szombat)
25
2017. 03. 26. (Vasárnap)
26
2017. 03. 27. (Hétfő)
27
2017. 03. 28. (Kedd)
28
2017. 03. 29. (Szerda)
29
2017. 03. 30. (Csütörtök)
30
2017. 03. 31. (Péntek)
31

Hasznos hírek

Local Info Önkormányzati Hírportál hírei
Főoldal Receptek - Szőlősi lagzis gulyás 10 személyre

Receptek - Szőlősi lagzis gulyás 10 személyre

Közzétette: Zoltánfi Zsuzsa 2013. 06. 18. Olvasottság:1665

Szőlősi lagzis gulyás, receptek

Első lépésként sertés pörköltet főzünk.

Hozzávalók: (10 főre)

20 dkg sertészsír
20 dkg vöröshagyma
2 dkg fűszerpaprika
4 gerezd fokhagyma
2 db babérlevél
10 db egész bors
1 dkg egész köménymag
25 dkg zöldpaprika
10 dkg paradicsom
só ízlés szerint
1 kg húsos csont 2 cm darabokra vágva
1.20 kg sertés apróhús (sertéscomb vagy lapocka)
A húst apró kockára vágjuk. Pörkölt alapot készítünk, majd rárakjuk a húsos csontot, kicsit pirítjuk. Ezután hozzáadjuk a kockára vágott húst is, ízlés szerint fűszerezzük, készre főzzük.

Második lépés: A leves elkészítése

Hozzávalók: (10 főre)
25 dkg sertés máj
2 db zsemle
2 db tojás
só, őrölt bors, majoranna, zsemlemorzsa. Petrezselyem zöld apróra vágva, zsíron lepirítva.

A sertésmájat ledaráljuk. Hozzáadjuk a beáztatott, kicsavart zsemlét, a 2 db egész tojást, sót, fűszereket, majd a lepirított hagymát és a petrezselyem zöldet is. Összegyúrjuk, apró gombócokat formázunk egy kis zsemlemorzsával.

1-1,5 l ételízesítős (vegeta) forró vízben kifőzzük a gombócokat. A főzővizet legvégén a kész pörkölthöz adjuk, majd összeforraljuk.

A gulyást tálba tesszük a gombócokkal együtt, a tál szélét zöldpaprikával, paradicsommal díszítjük.



Tomasik Tiborné receptje
Jó étvágyat hozzá!

A(z) Szabadidő rovat összes cikke:

2016. szeptember 16-tól ismét Mozaik Múzeumtúra [2016. 09. 03.]

Termelői piac Tatabányán [2016. 05. 05.]

A Táncház napja 2016 - Vértesszőlős - Közösségi Ház [2016. 05. 04.]

Gyöngykiállításon jártunk! [2016. 05. 03.]

Hagyományőrző betlehemezés [2015. 12. 07.]

Elkészült a Vértesszőlősi hangos faluséta, mely négy nyelven tölthető le! [2015. 09. 19.]

Főzzük össze a megyét! Települések, ízek Tatabányán [2015. 07. 22.]

Múzeumi hírek [2015. 07. 10.]

E-ON ÖNKORMÁNYZATI FOTOPÁLYÁZAT [2015. 07. 09.]

Zárt kapuk, nyitott ablakok 2015 – fotópályázat [2015. 07. 09.]

Tavaszváró a Tájházban [2015. 04. 15.]

Szemfüles szomszédok pályázat 2015 [2015. 03. 17.]

Felhívás főzőtanfolyamra - olasz ételek [2015. 03. 03.]

Felhívás ételreceptek gyűjtésére gasztronómiai kiadvány készítéséhez [2015. 02. 09.]

Meghívó könyvdedikálásra! [2015. 01. 30.]

Ádventi Sütiház a Faluházban [2014. 11. 17.]

Török est [2014. 11. 17.]

Angyalműhely [2014. 11. 17.]

2014. november 3. Vértes László születésének 100. évfordulója [2014. 11. 02.]

Vendégek jártak az Idősek Klubjában [2014. 10. 28.]

Hirdetési lehetőségek
Ideart Az oldal 296 ms alatt készült el. Felhasználó: vendég