Vértesszőlős Község honlapja - www.vertesszolos.hu - polg.hivatal@vertesszolos.hu | nyomtatta: vendég


Arculat
Régi | Új | Akadálymentes
Eszközök

május

2017. 05. 24.

Ke Sze Csü Szo Va
2017. 05. 01. (Hétfő) Munka ünnepe
1
2017. 05. 02. (Kedd)
2
2017. 05. 03. (Szerda)
3
2017. 05. 04. (Csütörtök)
4
2017. 05. 05. (Péntek)
5
2017. 05. 06. (Szombat)
6
2017. 05. 07. (Vasárnap)
7
2017. 05. 08. (Hétfő)
8
2017. 05. 09. (Kedd)
9
2017. 05. 10. (Szerda)
10
2017. 05. 11. (Csütörtök)
11
2017. 05. 12. (Péntek)
12
2017. 05. 13. (Szombat)
13
2017. 05. 14. (Vasárnap)
14
2017. 05. 15. (Hétfő)
15
2017. 05. 16. (Kedd)
16
2017. 05. 17. (Szerda)
17
2017. 05. 18. (Csütörtök)
18
2017. 05. 19. (Péntek)
19
2017. 05. 20. (Szombat)
20
2017. 05. 21. (Vasárnap)
21
2017. 05. 22. (Hétfő)
22
2017. 05. 23. (Kedd)
23
2017. 05. 24. (Szerda)
24
2017. 05. 25. (Csütörtök)
25
2017. 05. 26. (Péntek)
26
2017. 05. 27. (Szombat)
27
2017. 05. 28. (Vasárnap)
28
2017. 05. 29. (Hétfő)
29
2017. 05. 30. (Kedd)
30
2017. 05. 31. (Szerda)
31

Hasznos hírek

Local Info Önkormányzati Hírportál hírei
Főoldal Rendőrségi hírek, információk

Rendőrségi hírek, információk


www.police.hu

Aktuális hírek Komárom-Esztergom megyéből >>>


LAKOSSÁGI FELHÍVÁSOK - TÁJÉKOZTATÁSOK


Telefonos csalások Ne dőljenek be a csalóknak!

Az elmúlt időszakban Komárom-Esztergom megyében megszaporodtak az úgynevezett „telefonos csalások”. Az ismeretlen számról telefonáló csaló valamely mobilszolgáltató nevében hívja a későbbi áldozatokat, értesíti őket arról, hogy nagyobb összeget nyertek. Azonban akkor jut a „nyertes” a pénzhez, ha a csaló által megjelölt mobil telefonszámra pénzt tölt fel. Sajnos több sértett az ígért „nyereménynél” nagyobb összeget töltött fel a csaló telefonszámára!

Kérjük, hogy NE DŐLJENEK BE A CSALÓKNAK!

Egyetlen mobiltelefon-szolgáltató sem rendez ilyen nyereményjátékokat, akcióik a szolgáltatásaikkal összefüggő kedvezményekkel kapcsolatosak. A hivatalos szerencsejáték szervező cégek sem hirdetnek mobiltelefonos, pénzfeltöltős nyereményjátékokat. Ne adják meg ismeretlen telefonálóknak személyes, illetve banki adataikat, ne utaljanak, ne töltsenek fel pénzt ismeretlen által megjelölt telefonszámokra.

Amennyiben ilyen hívást kapnak, kérjék meg a hívót, hogy később hívja vissza Önöket, addig a mobilszolgáltatók ingyenes ügyfélszolgálati számán ellenőrizzék le, hogy esetleg van-e ilyen akció az adott szolgáltatónál. Valószínűleg nem lesz visszahívás! Mindenképpen jegyezzék fel a csaló hívó által használt és a feltöltésre megjelölt telefonszámokat, mellyel segítik a rendőrség felderítő munkáját.

Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság Sajtó

A Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság felhívja a lakosság figyelmét, hogy fokozottan ügyeljen értékeire!

Az elmúlt hónapokban a sértettek megtévesztésével több vagyon elleni bűncselekményt követtek el. Előfordult, hogy az elkövetők villanyóra-leolvasás, újság- vagy papírgyűjtés indokával jutottak be a lakásokba. Volt, aki rosszullétre hivatkozott, esetleg azt mondta, hogy egy szolgáltató munkatársa és pénzt hozott az ügyfélnek, amit
azonban fel kellene váltani.

Az ilyen tevékenységből élők eltérő módszerekkel dolgoznak, azonban elkövetési technikájuk általában hasonló. Áldozataikat igyekeznek úgy kiválasztani, hogy a lehető legkevesebb ellenállásra számítsanak. Gyakran jóhiszemű, adott esetben idős személyeket próbálnak meg becsapni, megkárosítani. Céljuk, hogy a lakók bizalmába férkőzve bejussanak a lakásába, ahol egy kis figyelemeltereléssel a látható helyen lévő értékeket feltérképezzék, eltulajdonítsák.

Jellemző, hogy a tolvajok közüzemi szolgáltató munkatársának adják ki magukat. Fontos tudni, hogy a szolgáltatók munkatársai sorszámozott, arcképes igazolvánnyal rendelkeznek, formaruhában dolgoznak! Ezek az igazolványok a legtöbb szolgáltató esetében csak személyi igazolvánnyal együtt érvényesek, és azokat az alkalmazottaknak felszólítás nélkül fel kell mutatniuk. A munkatársak a lakók hibabejelentésére, a mérőórák ellenőrzése céljából kereshetik fel a lakosságot, amelyek várható időpontját azonban előre jelzik.

Szintén elterjedt az úgynevezett pénzváltós módszer. Amennyiben pénzváltás ürügyével keresi fel Önöket ismeretlen személy vagy személyek, utasítsák vissza az ajánlatot, mert előfordulhat, hogy hamis bankjegyet akarnak felváltatni, vagy trükkös tolvajokkal állnak szemben. Lakásunkba csak olyan személyeket engedjünk be, akiknek személyazonossága, tevékenységének hitelessége minden kétséget kizáróan megállapítható! Fontos hangsúlyozni tehát, hogy idegeneket - főleg házalókat, „bekéredzkedőket" (rosszullétre hivatkoznak, vizet kérnek) - lehetőleg ne engedjenek be az ingatlanukba. A lakásajtó, a kertkapu minden esetben be legyen zárva, így tudjuk megválogatni azt,
hogy kit engedünk be az életterünkbe. Lakótelepi lakás esetében mielőtt bárkinek ajtót nyitnánk, a kitekintő nyíláson át nézzük meg, ki akar hozzánk bejönni, a bejárati ajtót minden esetben ajánlatos felszerelni biztonsági lánccal, amely használata során megóvja az ott lakót attól, hogy illetéktelenek erőszakkal bejussanak a lakásba.

A jó idő beköszöntével a nyitott ablakok is csábíthatják az elkövetőket, akik egy gyakorlott mozdulattal jutnak be a kiszemelt lakótérbe. Elővigyázatosságunkkal megelőzhetjük, hogy besurranó tolvajok áldozataivá váljunk.

A trükkös lopások egészséges bizalmatlansággal, odafigyeléssel a legtöbb esetben megelőzhetőek.

Amennyiben mégis bűncselekmény áldozatává válnának, haladéktalanul tárcsázzák a 112-es központi segélyhívót!

Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság Sajtó


Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság ajánlása a szabad vizeken való jégen tartózkodás szabályairól

A hideg időjárás miatt egyre több vízterület fagy be hazánkban. A befagyott szabadvizek nagy vonzerőt gyakorolnak a gyermekekre és a felnőttekre egyaránt. Azonban ezek felülete jelenleg még nem elég szilárd ahhoz, hogy azok bárkit is elbírjanak, így nagy veszélyt jelenthetnek. A jégbeszakadásoknak gyakran halálos kimenetelű végkifejlete van, az emberek felelőtlen viselkedésének és a jég tulajdonságának nem megfelelő ismerete miatt. A hirtelen hőmérsékletváltozások, illetve a tartósan enyhe időjárás nagymértékben megváltoztathatja a jégtakaró tulajdonságait, ezáltal az veszélyessé, kiismerhetetlenné válhat.

A szabadvizek jegén tartózkodni csak akkor szabad, ha az kellő szilárdságú, nem olvadt, nem mozog. Azonban még a biztonságosnak ítélt jégre is TILOS rámenni éjszaka, korlátozott látási viszonyok között, járművel – a biztonságos munkavégzés kivételével –, kikötők és veszteglőhelyek területén, valamint a folyókon, rianás esetén a Balatonon.

A szabadvizek jegére nem csak a sportolásra, csúszkálásra vágyók mennek, hanem azok is, akik horgászat, illetve szellőztetés céljából léket vágnak. Lékvágása esetén a jégmentessé vált területet legalább 50 méter távolságból felismerhető módon meg kell jelölni. Az 1 m2-t meghaladó területű léket nem elég megjelölni, azt 1 m magasságban, legalább 10 cm széles piros-fehér csíkozású korláttal körül kell határolni.

Néhány jó tanács:

- Soha ne menjenek egyedül a jégre, ne álljanak szorosan egymás mellé nagy csoportban és lehetőleg folyamatosan mozogjanak, ne egy helyben ácsorogjanak!
- A jégen tartózkodás során, gyanús ropogás, recsegés esetén, azonnal hasra kell feküdni a jégre, hogy az minél nagyobb felületen legyen terhelve és meg kell próbálni a legközelebbi biztos pontot (partot, stéget) hason csúszva elérni. Beszakadás esetén igyekezni kell a jég szélében megkapaszkodni és lábbal a legközelebbi biztos pont felé lökni magunkat és közben segítséget kérni. A megkapaszkodás, illetve a part felé igyekvés során kerülni kell a felesleges mozdulatokat, hogy a ruházatban keletkezett szigetelő légréteg ne tudjon kijönni. Partot érés után azonnal meleg helyre kell menni, meg kell szárítkozni és forró, meleg italt kell fogyasztani, de kerülni kell a kávé és az alkohol fogyasztását.
- Ne kezdjenek felelőtlenül mások mentésébe, mert ez csak tetézheti a bajt. Életüket kockáztathatják, illetve további beszakadások keletkezhetnek. Hívjanak segítséget! A mentést végzőt kötelekkel, illetve társakkal biztosítsák! Ha más eszköz nincs, egy hosszú, de erős ágat, ruhadarabot nyújtsanak a jégbeszakadtnak, ha többen vannak, egymás lábát fogva – mint egy hason fekvő lánc- segíthetnek. A mentést követően azonnal hívjanak mentőt!

Mindenképp érdeklődjenek a területileg illetékes rendőrkapitányság ügyeletén, hogy a jég alkalmas-e a jégen tartózkodásra. Amennyiben nem kapnak megnyugtató választ, ne menjenek a szabad vizek jegére, ilyenkor lehetőség szerint inkább válasszák a műjégpályákat.


A Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság felhívja az állampolgárok figyelmét, hogy a karácsonyi ajándékok beszerzése közben ne feledkezzenek meg a gépjármű, illetve az abban felhalmozott ajándékok, értékek védelméről sem!

Gondosan ügyeljenek arra, hogy a gépkocsit minden esetben zárják be, és lehetőleg ne hagyjanak benne pénzt, táskát, iratokat, egyéb értéket!

Ha ez mégis szükséges, tegyék ezt úgy, hogy ne látszódjon kívülről, mi minden található az autóban!  Használják a csomagtartót! Ugyan az sem trezor, de biztonságosabb, mint az utastér.

Ne csak a vásárlás alkalmával, hanem a karácsonyi, egyházi rendezvények idejére leparkolt gépjármű esetén is hasonló körültekintéssel járjanak el!


A Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság kiemelt figyelmet fordít a lakosság felvilágosításra a trükkös tolvajok, csalók kapcsán a téli időszakban is.

A trükkös tolvajok jelenlétével mindig számolni kell. A „Trükkös lopások/csalások” olyan módszerekkel elkövetett jogsértések, amelyeknél az elkövető - jellemzően - az időskorú sértettet
megtévesztéssel, az életkorából fakadó testi és szellemi állapotát kihasználva károsítja meg.

Az elkövetők a végsőkig kihasználják az idős emberek hiszékenységét, jóindulatát. Minden esetben egy cél vezérli őket, a sértett értékeinek, pénzének megszerzése. Az alkalmazott trükkök fegyvertára óriási. Hirtelen és hihetetlenül sok információt zúdítanak a sértettre, elterelve annak figyelmét vagy a kilátásba helyezett haszon reményében elaltatva annak gyanakvását, bizalmatlanságát és a kellő pillanatban meglopják. Ha ez nem lehetséges a csalás idején, akkor a lakást feltérképezve a későbbiek
során visszatérve már gyorsan és célirányosan tudják a lopást végrehajtani.

A trükkös módszerekkel elkövetett lopások, csalások vonatkozásában kijelenthető, hogy az elkövetői oldal részéről az ötletek tárháza végtelen. A legelterjedtebbnek mondhatóak a nyeremény kecsegtetésével, vásárlás színlelésével és a villany/gázóra leolvasással kapcsolatos bűncselekmények, valamint a téli időszak beköszöntével a tűzifa és szén-monoxid mérők árusításával kapcsolatos csalások.

Javaslataink a következők:

- Ne vásároljanak házaló árusoktól tűzifát, karácsonyi égősort vagy szén-monoxid mérő készüléket! A tüzép telepek és az üzletek nyújtanak csak kellő biztonságot és garanciát.
- Egészséges bizalmatlansággal és óvatossággal fogadják az Önökhöz forduló idegeneket!
- Ne engedjenek be idegeneket a házukba, a lakásukba vagy az udvarra, bármilyen hivatalos ügyre hivatkoznak is, bármilyen jó üzletet kínálnak, vagy éppen segítséget kérnek!
- Ha mégis beengednek valakit, lehetőleg úgy tegyék, hogy ne egyedül tartózkodjanak otthon, hanem hívják át a szomszédot, vagy legyen ott valaki, akiben megbízhatnak és ne engedjék egyedül mozogni a lakásban!
- Mielőtt beengednék őket, győződjenek meg arról, hányan vannak, mivel érkeztek, kérdezzék ki őket, kérjenek tőlük igazolványt!
- Ha nem biztosak abban, hogy az, aki hivatalos embernek mondja magát, valóban az, és az igazolványa alapján nem tudják eldönteni ki ő, kérjenek segítséget (telefonon ellenőrizzék a személyüket)!
- Amennyiben úgy érzi, hogy mégis bűncselekmény áldozatává vált, azonnal értesítse a rendőrséget a 112-es segélyhívószámon.

A megyei rendőr-főkapitányság különböző fórumokon, konferenciákon, a körzeti megbízottakon keresztül, illetve szórólapok osztásával is felhívja az állampolgárok figyelmét, hogy mit tehetnek, hogy ne váljanak bűncselekmény áldozataivá.


A Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság felhívja a lakosság figyelmét a tűzifavásárláskor szükséges vagyonvédelmi óvintézkedések megtételére.

Az őszi-téli időszakban egyre gyakoribbá válnak a tűzifa vásárlással kapcsolatos csalások. A rendőrség a lakosságtól körültekintést és óvatosságot kér, ha ismeretlen helyről vásárolnak.

A tűzifa adásvételéhez kapcsolódóan a leggyakoribb elkövetési mód, hogy a megvásárolt, kifizetett mennyiség jelentősen elmarad a ténylegesen lepakolt fa mennyiségétől. Emellett előfordul, hogy a fa rossz minőségű, esetleg túlzottan nedves állapotban kapják meg a megrendelők. Hiába a vevő előtt elvégzett mérés, a tisztességtelen szándékkal érkező házalók tudják, hogyan játszhatják ki a vásárló figyelmét.

A bűncselekmények megelőzése érdekében a rendőrség az alábbiakra hívja fel a lakosság figyelmét:

- Lehetőleg kereskedésben, tüzép telepen, illetve telephelyen, hiteles mérleggel rendelkező vállalkozástól vásároljon tüzelőt!

- Kiszállításkor a földön mérje le a fát, kövesse figyelemmel a lerakást, hívjon hozzáértő embert az átvételhez és csak akkor fizessen, ha meggyőződött arról, hogy a megrendelt mennyiséget kapta!
- Minden esetben tisztázza, hogy a szállítási költség benne van-e a tüzelő árában!
- Idegeneket soha ne engedjen be a házba!
- Az idősebbek kérjék hozzátartozóik vagy szomszédjaik segítségét a vásárlás során!
- Ha nem ismeri jól a vállalkozót vagy a céget, akkor előre ne utaljon vagy adjon át pénzt!
- Kedvezőnek tűnő, a piaci árnál jóval alacsonyabb árról szóló ajánlatokat fontoljon meg!

Amennyiben mégis bűncselekmény áldozatává válna, kérjük, azonnal értesítse a rendőrséget a 112-es ingyenesen hívható segélyhívószámon.


A Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság az Interneten történő vásárlás veszélyeire hívja fel a lakosság figyelmét.

Ma már teljesen természetes, ha valaki – akár a napi bevásárlásait is – az Interneten keresztül valósítja meg. Az online kereskedelem mindenki számára számos előnnyel jár. A digitális tér azonban - ahogy a
fizikai világunk is - rejt magában veszélyeket. A karácsony előtti készülődéshez ma már ugyanúgy hozzátartozik sok esetben az online vásárlás, mint az üzletben történő.

Az elsődleges kockázatot az ilyen típusú vásárlásoknál az jelenti, hogy az eladó és a vevő a legtöbb esetben nem találkoznak egymással, így a vevő a fizetést megelőzően nem látja a terméket. E tény miatt az Internetről történő vásárlásokkor mindig kellő körültekintéssel kell eljárni!

Amennyiben valaki az ajándékokat az Interneten keresztül vásárolja meg, akkor a megrendelése előtt mindenképpen javasoljuk, hogy ellenőrizzék le, az adott webáruház „valódiságát”. A törvényesen
működő webáruházak rendelkeznek adatvédelmi szabályzattal, vagy az üzletszabályzatuk kitér a személyes adatok védelmére és meghatározza a vásárlás legfontosabb feltételeit (pl. fizetési és szállítási módok, feltételek). Ezek az információk a legtöbb esetben a kezdőoldalon helyezkednek el.

Bankkártyával történő fizetés esetén lehetőség szerint olyan webáruházban vásároljunk, amelynél a fizetés valamely banki oldalon keresztül történik, így a kártyánk adatai biztonságos kapcsolaton
keresztül jutnak el a bank központjába, azokat a webáruház üzemeltetője nem ismeri meg.

Az internetes csalások elkerülése érdekében kétkedve kezeljük az olyan eladókat, akik szolgáltatásával kapcsolatosan kevés értékelést jegyeztek be az ügyfelek, vagy amelyek a piaci árnál lényegesen
alacsonyabb áron kínálják termékeiket, esetleg nem valós címmel, telephellyel, vagy telefonszámmal regisztráltak.

A magánszemélytől történő vásárlások alkalmával a konkrét megrendelés előtt célszerű a hirdetést lementeni a számítógépükre, mivel később – amikor az áru megérkezik – a „csomagban” nem az
van, ami az ajánlatban szerepelt, könnyebb annak bizonyítása, hogy az Önök tudomása szerint mire fizették ki az adott vételárat. A legjobb megoldás a személyes átvétel, de ha ez nem lehetséges, akkor az utánvétel lehetőségét kérjék. Magánszemélytől történő vásárlás esetén soha ne utalják el a vételárat, vagy annak egy részét előre!


A Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság tanácsai. A téli közlekedés teljesen más vezetéstechnikát és fokozottabb figyelmet igényel a járművezetőktől. Fontos a gépkocsik megfelelő felkészítése.

A téli hónapokra történő felkészülés jegyében fontos szem előtt tartani, hogy a nyári gumi 7 Celsius-fok alatt már nem teljesíti feladatát. A megfelelően megválasztott téli autógumikkal vészfékezés esetén jelentősen lerövidül a féktávolság, mely főleg az autópályákon, nagy sebességgel való közlekedés esetén akár életet is menthet. A téli gumik használata a csapadék kellő elvezetésével és a biztonságosabb úttartással a zord körülmények közötti egyenletes haladást biztosítja. Minden járműre csak olyan méretű gumiabroncsot szabad felszerelni, amilyet a járműgyártó cég meghatározott. A műszaki biztonság egyik alapkövetelménye a futómű és a gumik kifogástalan állapota.

A köd, a szitáló hó, a csúszós utak mindennapossá válnak. Szinte egész nap, de főleg éjszaka és a reggeli órákban jellemző a fagypont körüli hőmérséklet. A száraz és csúszós utak hirtelen válthatják egymást, mely különös óvatosságot és figyelmet kíván, amely a nyáritól lényegesen eltérő vezetéstechnikát igényelhet. Nagyobb követési távolságot tartva lassabban kell vezetni, így kisebb a balesetek bekövetkeztének kockázata, és egy esetleges rossz manőverezés esetén a hibák könnyebben korrigálhatóak. A pára, a köd erősen rontja a távolságbecslő képességet, ezért a tárgyakat a valóságosnál távolabbinak látjuk.

Amennyiben külföldre tartunk, az utazást megelőzően tájékozódjunk, hogy az érintett, és a célállomás szerinti országban vezettek-e be olyan jellegű korlátozást, amely például a téli gumik, vagy a hólánc kötelező használatára irányul. Ha igen, akkor a szükséges felszerelések nélkül ne induljunk útnak, mert ezek meglétét akár az adott ország területére való belépésnek is a feltételévé tehetik. Huzamosabb utazás esetén szükség lehet takaróra, melegebb ruhadarabokra, vontatókötélre, fagymentesítő zárolajozóra, elegendő mennyiségű élelmiszerre és italra is.

Havas, latyakos időben, amikor a járda mellett széles sávban áll, vagy folyik a víz, nehezebb az úttesten átkelni. A gyalogos ilyenkor jellemzően arra figyel, hogy ne lépjen a tócsába. Az autósnak számítania kell arra, hogy a járda szélén leszegett fejjel álló gyalogos a következő pillanatban az úttestre, a jármű elé kerülhet.

Egyes utakon számítani kell arra, hogy megjelenhet a járművek, mezőgazdasági gépek által felhordott sár, amely csúszóssá teheti az utakat!

Az országos médián kívül érdemes figyelemmel kísérni a helyi sajtó, rádió és televízió híradásait, beszámolóit, hiszen ezeken keresztül is fontos és hasznos információkat szerezhetünk az időjárással, az útviszonyokkal és a közlekedésbiztonsággal kapcsolatban.


Feltöltő kártyás trükkel akart megkárosítani valaki egy esztergomi nőt. Nyereményt ígért neki, de a nő rájött, hogy be akarják csapni és hívta a rendőrséget.

Valaki felhívott és megpróbált becsapni egy esztergomi nőt 2016. november 5-én. Az egyik telefontársaság alkalmazottjának adta ki magát és azt mondta a nőnek, hogy nyert 125 ezer forintot. Mindössze annyit kell tennie, hogy egy bankjegykiadó automatánál egy 9 karakterből álló kód segítségével elutal 15 ezer forintot.

Az elmúlt hónapokban Komárom-Esztergom megyében több hasonló esetről érkezett bejelentés. Ezért a rendőrség mindenki arra kér, hogy legyen elővigyázatos. Ne utaljanak át ismeretleneknek pénzt, ne töltsék fel idegen telefonszámok egyenlegét.

A rendőrség felhívja az állampolgárok figyelmét, egyik telefonos szolgáltató társaság sem hirdetett ilyen jellegű nyereményjátékot. Amennyiben ilyen hívást kap, legyen óvatos, mert csalás áldozata lehet!

További hasznos tanács lehet, hogy:

- bármilyen kecsegtető ajánlatot kap, kezelje azt kellő fenntartással és óvatossággal!
- telefonon senkinek ne adja meg személyes és banki adatait!
- ismeretlen részére semmilyen esetben ne utaljon át pénzt!
- törekedjen arra, hogy azonosítható legyen a hívó személye! Kérjen telefonszámot, honlap elérést, ahol objektív információkat tud beszerezni az állítólagos nyereményről. Mondja el a telefonálónak, hogy mielőtt döntene, először meg kíván győződni az ajánlat valódiságáról.

Ha a csalók – az Ön elővigyázatossága ellenére - mégis megkárosítják, haladéktalanul tegyen bejelentést a rendőrségen személyesen, vagy a 112-es ingyenes segélyhívó számon!

KMB rendőr: Szaák Tibor, 06-30/496-9324
Telefontanú: itt az állampolgárok bűnesetekkel kapcsolatban a 06-80/555-111-es ingyenes számon tehetnek névtelenül bejelentéseket, vagy közölhetnek információkat.
Segélyhívás: 112 (INGYENES)

MentésMentésMentésMentésMentésMentésMentésMentésMentés

Hirdetési lehetőségek
Ideart Az oldal 268 ms alatt készült el. Felhasználó: vendég